[Previous entry: ""] [Hoofd Index] [Next entry: ""]

03/15/2001 Entry: ""

Ben gisteren begonnen aan het boek Vriend van verdienste van Rosenboom. Het boekenweekgeschenk, dat ik al een maand had, heb ik aan de kant gesmeten. Het is bijna een overvol relaas over deze tijd, een tijd die ik zelf door en door ken, ben. Gaat op het stapeltje nooit uitgelezen boeken (van het enige boek dat ik van Rushdie gelezen heb, de Duivelsverzen, heb ik overigens wel intens genoten). Maar die Rosenboom, die is me der eentje. Die kan het echt. Zelfs dit ouder werkje heeft het al. Het komt een beetje stroefjes, met brieke benen op gang, maar geleidelijk dringt het zijn medogenloze onvermijdelijkheid aan je op. Rosenboom's wereld is een sado-flipperkast waarvan de pijnlijke obstakels optimaal zijn geplaats. De eindbestemming laat zich immer vermoeden, hoe lang het spel ook duurt. Sadistisch wordt de hoofdpersoon Theo in het spel gehouden om heel diep te vallen. De schrijver dwingt je te getuigen, je wordt een alziende voyeur of je legt het boek op het stapeltje, nooit uitlezen boeken

Replies: 2

ik heb gewassen vlees al eerder gelezen. Het is dat zo een goed merk schoenen draag: echt tenenkrullende literatuur. Het is eigenlijk dat ik na de laatste twee romans honger had naar meer en Vriend van verdienste kon daar aan tegenmoed komen.

Posted by niemsz @ 03/16/2001 09:31 AM CST

Lees ook Gewassen vlees. Ik kan me niet anders voorstellen dan je dat nog mooier vind dan Vriend van Verdienste. Moet wel. Briljant boek van gekte. Tenenkromend wat Wilelm Augustijn uitvreet, medelijden en boosheid tegelijk bij de lezer. Maar Virend van verdienste is al heel mooi.

Posted by Zidouta @ 03/16/2001 01:56 AM CST

Voeg een nieuwe reactie toe

Naam

E-Mail (optional)

Homepage (optional)

Comments

Powered By Greymatter