[Previous entry: ""] [Hoofd Index] [Next entry: ""]

04/01/2001 Entry: ""

Ben de laatste tijd een beetje in een zeurbui. Op zoek naar motivatie en inspiratie. Ik zoek echter niet hard genoeg, een intellectuele luiheid vertraagd mijn geest. Aan ideeën is er geen gebrek, die machine ratelt maar door. Het poept het ene idee na de andere uit, maar dan houdt het op. Ze zakken naar de bodem van mijn geheugen en als ik ze al opschrijf verwordt het tot een splinter aan mijn ideeënboom.

Het zal allemaal te maken hebben met een gebrek aan tijd en rust en ruimte. Stapels werk en verplichtingen, het huis dat ik bewoon een zootje vanwege een totale verbouwing. Mijn gekoesterde boeken staan al een half jaar dozen, bij het typen van dit stukje stoot ik een pot verf om. Een hoopvol ploeterende geest, tijd.

Vanmorgen heb ik het stukje over het koningshuis van mijn log gehaald. Teveel een voorbeeld van proberen leuk te doen. Het is echter louter een vormkwestie, een kwestie van te weinig tijd en geduld om een gedegen stuk te schrijven. Dat heeft Zidouta veel beter gedaan. De gevoeldens aan de basis waren en zijn wel oprecht. Dat koningshuis, dat is echt geen zuivere koffie en het klootjesvolk laat zich straal voor de gek houden. Dat bevalt me niet. Het meest ergerlijk vind ik de houding en rol van de journalistiek. De vercommercialisering van het nieuws gaat ten koste van de kwaliteit van de journalistiek en haar rol van onafhankelijk controleurs van de samenleving. Sensatiezucht, paparazzigedrag, primeurgeilheid, populistisch geschreeuw, nieuws is business nieuws is entertainment geworden. Als schapen laten ze zich leiden door de propagandamachine van de macht. Gelukkig krijgt elke beweging op zijn tijd zijn tegenbeweging

Voeg een nieuwe reactie toe

Naam

E-Mail (optional)

Homepage (optional)

Comments

Powered By Greymatter