[Previous entry: ""] [Hoofd Index] [Next entry: ""]

03/11/2001 Entry: ""

Vandaag met kunstbroeder Dr. Kroete onze "Lust am Grauen" bevredigd in het Haags Gemeentemuseum met een deel van het werk van Francis Bacon. We hebben zijn minimale techniek bewonderd en gezwelgd in de bedwelmende beweging van Bacon's sadistisch universum. Bacon zoekt echt de spanning op tussen een verfijnde techniek, een liefde voor de verf en een gruwelijke verbeelding. Een groot deel van zijn beeldtaal haalt hij uit de duizenden afbeeldingen die in zijn atelier rondslingerden en waarvan er een aantal tentoongesteld zijn.

Through the photografic image I find myself beginning to wander into the image and unlock what I think of as it's reality more than I can by looking at it.

Domper op de feestvreugde was de zeer onvriendelijke wijze waarop wij rond sluitingstijd werden verzocht het museum te verlaten. Om vijf uur gaat het ding dicht. Wat zijn dat voor tijden. Een museumbezoek is toch een vrijetijdsbesteding, dan ben je toch open als de mensen vrij zijn, nondeju. Als vee werden we naar buiten gedreven, waarna het personeel nog voor ons bij de tramhalte arriveerden.

Voeg een nieuwe reactie toe

Naam

E-Mail (optional)

Homepage (optional)

Comments

Powered By Greymatter