[Previous entry: ""] [Hoofd Index] [Next entry: ""]

08/08/2001 Entry: "woest"

Niemsz is boos, Niemsz is woedend, Niemsz is WOEST en verbitterd over alles dat met gemeente politiek, ambtenarij, bureaucratie en overheid te maken heeft. Ik heb de woorden die ook maar enigerlei hiermee verband houden uit mijn woordenboeken geschrapt. Al tweeeneenhalf jaar bedelen we de gemeente B uit Noord-Brabant om een vergunning om door te mogen gaan met werk waar iedereen in de gemeente B gebaat is. Adviescommissie, B.R.O., welstand, masterplan, plan, nog meer plannen, B en W, geen term hoe akelig ook wordt geschuwd om te vertragen. Als wij in de commerciele sector zo zouden werken zouden we in een half jaar failliet zijn, echt. Het aardige is dat we die vergunning gaan krijgen, MAAR WAAROM MOET DAAR DAN DRIE JAAR OF NOG LANGER OVERHEEN GAAN, WIE KAN MIJ DAT UITLEGGEN, WAAR WACHTEN WE OP? OP GODOT?

Bureaucratie houd zichzelf in stand, maakt de wetten, voert de wetten uit, voert de wetten NIET uit, controleert de wetten. Niemand controleert de bureaucratie. Zij nemen het geld waarvoor wij werken, zij bepalen hoeveel, zij bepalen waar het naartoe gaat. Een groot deel, een te groot deel, gebruiken zij om hun eigen systeem in stand te houden. Als burger heb je het nakijken, word je er vroeg of laat het slachtoffer van. Een keer in de vier jaar mag je als burger naar de stembus om de illusie in stand te houden dat je de bureaucratische gang kunt beinvloeden. Een suggestie van vrijheid, maar ieder individu, hoe idealistisch ook wordt erdoor vermalen.

Ja, dan zakt je op een gegeven moment de moed in de schoenen en rest je niets dan woede.....

Replies: 3 reacties

een fantastische grote boekhandel, Ramon en wat betreft die wetten die lijken wel gemaakt om ons in te verzuipen, zoveel het er zijn, of eigenlijk verdrinken de ambtenaren erin zodat ze niet meer kunnen doen wat ze zouden moeten: een steun zijn voor de burgers

Posted by niemsz @ 08/08/2001 10:04 PM CST

vergeet niet dat de wetten voor ons (de burgers) gemaakt zijn ;-)

Posted by Raoul @ 08/08/2001 08:15 PM CST

Waar ben je dan mee bezig waar iedereen in de gemeente B. mee gebaat is?

Posted by Ramon @ 08/08/2001 08:13 PM CST

Voeg een nieuwe reactie toe

Naam

E-Mail (optional)

Homepage (optional)

Comments

Powered By Greymatter