[Previous entry: ""] [Hoofd Index] [Next entry: ""]

01/19/2002 Entry: ""

Wie is toch die door god gezonden commentator? Na enig gegoogle kwam ik tot het volgende portret:

Thomas van der Dunk, Leidens enige republikein

Zijn opponent was de historicus Thomas von der Dunk die, geheel in leer gestoken, met zijn snerpende stem een mitrailleurvuur van historische bijzonderheden spuide.

De verloedering van het Nederlandse landschap
Thomas H. von der Dunk
Amsterdam begon in mijn jongste jaren, nu ruim drie decennia geleden, in de buurt van het Amstelstation. Daarachter woonden mensen, daarvoor graasden koeien. Thans reikt Amsterdam bijna tot halverwege Utrecht en het scheelt weinig of ook lieflijke plaatsjes als Abcoude, Ouderkerk aan de Amstel, Weesp en Muiden worden opgeslokt door de alsmaar uitdijende vormelo-ze grootstedelijke bebouwing.Een rafelrand van slaapver-wekkende vinex-lokaties, flitsende glaspa-leizen op uit de hand gelopen bedrijfsterrei-nen en 'fly-overs' van vier-baans-asfalt-wegen markeert nu de grens tussen stad en platteland, althans wat er van dat laatste, en daarmee ook van de stad en van de grens tussen beide, nog rest.

De schaduw van het Teutoburgerwoud

DR. CLAVAN
--------------------------------------------------------------------------------
Vanavond zag ik tijdens de gezamenlijke uitzending op Ned. 3 een man die onwaarschijnlijk veel op dr. Clavan leek. Zijn naam? Thomas von der Dunk, historicus. Zoon van.

Replies: 3 reacties

ik vrees ervoor

Posted by luba @ 01/21/2002 10:21 AM CST

5% van de nederlandse bevolking, 5% van de nederlandstalige loggers???

Posted by niemsz @ 01/20/2002 12:28 PM CST

fantastisch hoe hij in nova die vvd-er van repliek diende. het verschil tussen de ene 95% van het nederlandsche volk en de overige 5% op schitterende wijze in beeld gebracht. tenenkrommend ook de wijze waarop het blije koppel de schuurspons almaar steviger ter hand nam om de handen schoon te schrobben. ik zag een herhaling des nachts, en sliep in als een tevreden baby.

Posted by luba @ 01/19/2002 11:39 PM CST

Voeg een nieuwe reactie toe

Naam

E-Mail (optional)

Homepage (optional)

Comments

Powered By Greymatter